پروژه مرمت پله‌های هشتگانه محور ولیعصر (عج) با قدمت ۷۰ ساله با احیاء پله یکم در طولانی‌ترین خیابان پایتخت، کلید خورد و بازسازی مابقی پله‌ها در دستور کار قرار گرفت.

پله های تاریخی ولیعصر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، شهردار منطقه ۶، از مرمت و بازسازی پله یکم خیابان ولیعصر (عج) به عنوان اولین پروژه مرمتی منطقه ۶ تهران خبر داد و عنوان کرد: پله اول به عنوان اولین پله از سلسله پله‌های هشتگانه خیابان ولیعصر (عج) با هدف ارتقای کیفیت بصری و بهبود وضعیت نامطلوبی که سال‌های گذشته به آن دچار شده بود، مرمت و احیا شد. مابقی پله‌ها در برنامه‌های اجرایی و بازسازی اداره زیباسازی منطقه قرار گرفته است.

او ادامه داد: سال‌ها بود که پله‌های خیابان حضرت ولیعصر (عج) وضعیت مطلوبی نداشت‌بنابراین تصمیم احیا و بازسازی این پله‌ها گرفته شد. زمانی که کار بازسازی پله اول شروع شد که با پیشرفت عملیات اجرایی متوجه نشانه‌هایی از قدمت این پله شدیم بلافاصله با نظر مشاور مرمت، پروژه به یک عملیات مرمتی تغییر یافت.

وی در این باره افزود: پس از انجام مراحل ابتدایی کار که شامل تراشیدن لایه قطور سیمانی از روی دیواره‌ها و جداره‌های این پله بود به آجرهایی دیده شد که سال‌ها چهره شان در پشت سیمان‌ها مخفی و از نظر پنهان شده بود.

پله یکم جزو بناهای قدیمی یوسف آباد

فرهادی اضافه کرد: از آن مرحله به بعد بازسازی پله یکم با در نظر گرفتن اصل وفاداری به قدمت و هویت این پله پیش رفت و بعد از انجام تحقیقات محلی به سند پله اول دست یافتیم که خود گواهی بر قدمت تاریخی این پله بود.

بر اساس سند به دست آمده مشخص شد که پله اول جز اولین بناهای احداثی منطقه یوسف آباد محسوب می‌شود که حدود سال‌های ۱۳۲۹-۱۳۳۰ هجری شمسی توسط مرحوم حاج مصطفی انواری در داخل ملکش احداث شده است.

مرمت و احیاء سقف و پیشانی پله یکم

شهردار منطقه ۶ در ادامه از حساسیت‌های انجام این پروژه مرمتی گفت و خاطرنشان کرد: سقف پله یکم در گذشته از تیره‌های چوبی ساخته شده و به اصلاح سقف تیر چوبی بود، اما متاسفانه طی سال‌های گذشته این تیرهای چوبی دچار حریق شده و سوخته بودند. در ادامه کار سقف پله اول به همان روش تیر چوبی مرمت و احیا شد.

کاشیکاری پیشانی پله هم با کاشی‌های هفت رنگ دست ساز انجام شد که این کاشی‌ها چون کوره‌ای هستند در برابر عوامل محیطی مقاوم و ماندگار خواهند بود.

فرهادی با بیان اینکه پله یکم از دو طرف دید زیبا سازی و حجمی دارد ابراز داشت: اگر به این پله از دید خیابان ولیعصر (عج) نگاه شود پیشانی پله‌ها به طور کامل کاشی کاری شده دیده می‌شود، اما اگر از خیابان اکبری یعنی از سمت بالای پله‌ها به سمت پایین یعنی خیابان ولیعصر (عج) به این پله نگاه کنیم در کف و پاگرد این پله سرامیک‌های نقش داری دیده می‌شود که بر اساس نقوش قالی ایرانی ساخته شده است. این سرامیک‌ها تماماً با تکنولوژی‌های جدید ساخته شده و نسبت به فرسودگی و شرایط جوی بسیار مقاوم هستند.

کشف تابلوی تاریخی پلکان اول «ولیعصر»

شهردار منطقه ۶ تهران از نامگذاری و نصب تابلوی «پلکان اول» در پروژه بازسازی و احیا پله یکم خبر داد و افزود: در حین تراشیدن لایه‌های سیمانی روی پله‌ها یک تابلوی خیلی قدیمی مدفون شده زیر سیمان‌ها پیدا شد که روی آن نوشته شده بود «پلکان اول» بنابراین تصمیم گرفته شد نوشته آن تابلوی قدیمی با عنوان «پلکان اول خیابان ولیعصر» سردر پلکان نصب و این پله به این اسم نامگذاری شود.

فرهادی در پایان تاکید کرد: پلکان اول، اولین تکه از پازل پله‌های هشتگانه ولیعصر (عج) است و در این موقعیت که بحث ثبت جهانی خیابان ولیعصر (عج) به عنوان طولانی‌ترین خیابان خاورمیانه مطرح است مقرر است هفت پله باقیمانده را هم طبق تجربه موفق بازسازی و مرمت پله اول احیا کنیم تا هدیه زیبا و ماندگاری از سوی مدیریت شهری به شهروندان کلان شهر تهران تقدیم شود.

بالاتر از تقاطع خیابان شهید بهشتی با خیابان ولیعصر (عج) اولین راه پله یک متری با شیب زیاد وجود دارد که معروف است به پله اول؛ که این راه پله‌ها با زیاد شدن عرض و ارتفاعشان تا محدوده خیابان توانیر ادامه دارد و به پله‌های هشتگانه معروف هستند.

کد خبر 611019

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha